police
DVOR NA UNI - Tokom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji. Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po četiri na području Kutine i Novske, po tri na području Petrinje i Gvozda te jedno na području Sunje. Počinjeno je 11 krađa, sedam oštećenja tuđe stvari, pet teških krađa te jedno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prilikom čišćenja garaže u Ulici Hrvatskih domobrana u Sisku pronađene su dvije trenutne tromblonske mine, spremnik za streljivo za automatsku pušku i 30 komada streljiva. U jarku u Zagrebačkoj ulici u Petrinji pronađen je ručni raketni bacač tzv. zolja. Sve pronađeno preuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite te će biti uništeno.

Proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 16 požara i to četiri na području Gvozda, tri na području Gline, po dva na području Siska i Novske te po jedan na području Kutine, Sunje, Petrinje, Dvora i Hrvatske Kostajnice. U njima je izgorjela trava i nisko raslinje te materijalne štete nije bilo. Zbog izazivanja pet požara temeljem Zakona o zaštiti od požara prekršajno je prijavljeno pet osoba.

Zbog pokušaja teške krađe kazneno je prijavljen 24-godišnji mladić. Naime, on je subotu, 1. travnja oko 8.25 sati, u Kupskoj ulici u Mošćenici, grad Petrinja, provalio u kapelicu te nasilno otvorio metalnu posudu za dar, u čemu ga je zatekao 60-godišnji muškarac i zadržao do dolaska policijskih službenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je od 10. do 13. ožujka, u Ulici Mije Stuparića u Kutini srušio devet drvenih stupova javne rasvjete, na kojima je polomio pet betonskih nosača te ukrao 300 metara električnog nadzemnog i oko 50 metara podzemnog električnog vodiča. Po nalogu suda na adresi njegovog boravišta izvršena je pretraga te su pronađeni i oduzeti ukradeni predmeti. Zbog teške krađe osumnjičeni će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Zbog teške krađe, počinjene 28. ožujka u popodnevnim satima u Potočnoj ulici u Novskoj, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom te je utvrđeno da je provalio u kuću 72-godišnje vlasnice i ukrao šivaći stroj. Osamnaestogodišnjak će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom i maloljetnikom utvrđeno je da su početkom ožujka na farmi u mjestu Hrtić, općina Dvor, iz neosigurane upravne zgrade ukrali deset kancelarijskih stolica, elektromotor i cijev s unutrašnjom pužnicom iz silosa. Zbog ove krađe 30-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državom odvjetništvu u Sisku, dok će maloljetnik Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku biti prijavljen za pomaganje u krađi.

U garderobi zatvorenih bazena na Trgu Josipa bana Jelačića u Topuskom, nepoznati je počinitelj u popodnevnim satima u petak, 31. ožujka, otvorio zaključani ormarić iz kojeg je ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Od oštećene 62-godišnje žene zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe te se traga za kradljivcem.

Zbog krađe počinjene na štetu 81-godišnjeg muškarca traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je u subotu, 1. travnja u prijepodnevnim satima, na stočnom sajmu u Popovači, iz torbice koju je oštećeni nosio preko ramena, ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je od 24. ožujka do 1. travnja u Starom Pračnu na sisačkom području, provalio u vikendicu 56-godišnjeg vlasnika te ukrao motokultivator s frezom i motornu leđnu prskalicu. Od oštećenog, koji štetu procjenjuje na oko 7000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Od 26. ožujka do 2. travnja u mjestu Blinja, grad Petrinja, nepoznati je počinitelj iskoristio odsutnost 58-godišnje žene, provalio u njenu kuću te ukrao dvije peći i šivaću mašinu, dok je iz otvorene garaže ukrao kotao, limeno korito, bojler i druge metalne predmete. Oštećena materijalnu štetu procjenjuje na oko 2000 kuna.

Zbog teške krađe traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s četvrtka na petak, 30./31. ožujka, provalio u podrum stambene zgrade u Ulici kneza Trpimira u Sisku te ukrao bicikl i lovački nož, pritom oštetivši 51-godišnju vlasnicu za oko 3000 kuna.

Također u Sisku u Ulici Maka Dizdara nepoznati je počinitelj u istom razdoblju iz otključanog stepeništa zgrade ukrao bicikl 19-godišnjeg vlasnika, koji štetu procjenjuje na oko 2500 kuna, dok je bicikl 66-godišnjeg vlasnika, vrijednosti oko 1500 kuna, s petka na subotu, 31. ožujka/1. travnja, ukraden i iz podruma stambene zgade u Ulici Andrije Hebranga. Od obojice oštećenih zaprimljene su kaznene prijave, a za kradljivcima i biciklima se traga.

Policiji je prijavljena i krađa neregistriranog mopeda Peugeot kojeg je u protekle dvije godine iz zajedničkih prostorija stambene zgrade u Ulici kneza Branimira u Sisku, ukrao nepoznati počinitelj. Oštećeni 30-godišnjak materijalnu štetu procjenjuje na oko 3500 kuna, izvijestila je Policijska uprava sisačko – moslavačka.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc