coca cola igraliste
coca cola igraliste
PETRINJA - Petrinja je jedan od 10 gradova u Hrvatskoj koji će ove godine dobiti vježbalište na otvorenom, takozvanu aktivnu zonu zahvaljujući projektu Coca-Cole naziva „Pokret za radost“. Zahvaljujući vašim glasovima u dva mjeseca Petrinja je sakupila dovoljno glasova u kategoriji gradova od 10 tisuća do 35 tisuća stanovnika, te će osim u Petrinji, vježbalište, u toj kategoriji, biti otvoreno u Daruvaru i Labinu.

Kako doznajemo, građanima će biti ponuđeno nekoliko lokacija u gradu, a svojim glasovima odlučit će gdje će navedeno vježbalište biti postavljeno. Kontaktirali smo i predstavnike Coca-Cole s pitanjem kada bi konkretno navedeno vježbalište trebalo biti postavljeno u Petrinji, na što su nam odgovorili kako je prvo potrebno “Aktivnu zonu” postaviti i urediti u suradnji s lokalnom zajednicom. „Tek nakon njihova uređenja krenut će se otvaranjem zona, koje također radimo u dogovoru s gradom i njegovim predstavnicima“, poručili su nam iz Coca-Cole.

O tome koji će gradovi dobiti aktivne zone, glasovanjem su odlučili isključivo građani, a u dva mjeseca koliko je glasovanje bilo otvoreno, prikupljeno je gotovo pola milijuna glasova. Uređenjem aktivnih zona Coca-Cola želi pridonijeti obogaćivanju sadržaja lokalnih zajednica, te građane potaknuti na redovito vježbanje i rekreaciju.

Projekt „Pokret za radost“ prvi puta je pokrenut prošle godine u sklopu kojeg je također uređeno 10 aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske. Svaka od aktivnih zona bit će opremljena sa šest sprava za vježbanje različitih namjena. Riječ je o sljedećim spravama: eliptični trener (sprava za razvijanje snage mišića nogu, nadlaktica i torza. Pozitivno utječe na cirkulaciju i dišni sustav, poboljšava motoričku koordinaciju i pomaže u sagorijevanju masnih naslaga), volani za ruke (razvijanje snage mišića ruku i leđa. Poboljšava motoričku koordinaciju nadlaktica), paralelne prečke (sprava za razvijanje snage trbušnih i prsnih mišića, te nadlaktica. Poboljšava motoričku koordinaciju, cirkulaciju i koordinaciju disanja, te pomaže u sagorijevanju masnih naslaga), zračna hodalica (služi za razvijanje snage mišića nogu. Pozitivno utječe na cirkulaciju i dišni sustav i pomaže u sagorijevanju masnih naslaga), trovisinsko vratilo (služi za razvijanje snage i fleksibilnosti gornjih udova i mišića u ramenima, prsima, trbuhu i leđima. Pomaže pri uklanjanju funkcionalnih smetnji zglobova ramena, laktova i zapešća) i dvostruka klupa za fitness (sprava koja služi za razvijanje snage trbušnih mišića. Poboljšava cirkulaciju i koordinaciju disanja, te pomaže u sagorijevanju masnih naslaga). Sprave mogu koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenom.

Osim uređenog vježbališta na otvorenom, Coca-Cola će organizirati u Petrinji i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanja o vježbanju pod nadzorom partnera projekta, te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri inicijative uređenja aktivnih zona u sklopu projekta „Pokret za radost“ su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport, te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt i ove godine kao njegovi veleposlanici podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac, te Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

„Čestitam gradovima čiji su se stanovnici svojim glasovima i angažmanom izborili za uređenje aktivnih zona i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u glasovanju, te na taj način podržali ovaj projekt. Veseli nas što je zanimanje za uređenjem vježbališta na otvorenome i ove godine veliko, te što je mjesno stanovništvo još jednom pokazalo da se ciljevi lakše postižu u zajedništvu. Iz vježbališta koja smo uredili lani stalno pristižu iznimno pozitivne reakcije, pa imamo razloga vjerovati da će novouređena vježbališta jednako dobro služiti svima onima koji su se za njih izborili, te obogatiti sadržaje u gradovima dobitnicima“, izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc