police
DONJE TABORIŠTE
- Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je sedam kaznenih djela od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Po dva kaznena djela počinjena su na području Siska i Petrinje te po jedno na području Sunje, Kutine i Gline. Počinjeno je pet krađa te po jedna teška krađa i utaja.

Na području Siska zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, koje je počinio jedan počinitelj vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskog službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to tri na području Siska te jedna na području Hrvatske Kostajnice. U jednoj nesreći na području Siska počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen.

U šumi u mjestu Brubno, na području Gline, pronađen je ručni bacač raketa M80, tzv. zolja, koji je uklonjen s mjesta pronalaska.
Zabilježene su i dvije dragovoljne predaje ubojitih sredstava. Tako je policiji u Sunji građanin predao 300 komada streljiva, dok je sisačkoj policiji predano 120 komada streljiva.

U srijedu, 3. svibnja oko podneva u mjestu Donje Taborište, na glinskom području, dvije nepoznate osobe su se 79-godišnjem muškarcu predstavile kao djelatnici mobilnog operatera te nakon što ih je pustio u kuću, iskoristili su njegovu nepažnju i ukrali novac. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcima se traga.

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih krađa i prijevara pozivamo građane, osobito osobe starije životne, da budu oprezni kad im se javi nepoznata osoba:

  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,...). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid.
  • Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …),
  • Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice niti novac,
  • Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda,
  • Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba.

S utorka na srijedu, 2./3. svibnja, u Ulici Artura Turkulina u Petrinji, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu i ukrao prehrambene artikle i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1500 kuna, od odgovorne osobe trgovine zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe te se traga za provalnikom.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc