dan otvorenih vrata
PETRINJA
- Održan je Dan otvorenih vrata u svim objektima Dječjeg vrtića Petrinjčica. S obzirom da su u tijeku upisi u redoviti i predškolski program, i ove godine roditelji su imali priliku otkriti kako odrastaju djeca unutar zidova petrinjskih vrtića.

Odgajateljice, roditelji te bake i djedovi uključili su se u ovogodišnje aktivnosti te na taj način svim novim roditeljima pokazali kako se najmlađi zabavljaju i educiraju tijekom svog svakodnevnog boravka u vrtiću. Ravnateljica DV Petrinjčica Nataša Vidović nam je objasnila kako je ovo najbolji način da se roditeljima približe upisi u novu pedagošku godinu.

„Svake godine Dječji vrtić Petrinjčica otvara svoja vrata svim građanima i svima koji žele biti naši budući korisnici. Dajemo im mogućnost da vide kako djeca uče, kako se igraju i kako postaju ravnopravni članovi naše uže i šire zajednice.“, rekla je Vidović te dodala:

„Jako me veseli što je ove godine došlo jako puno novih roditelja, a još više me veseli što smo postali pravi partner naših korisnika jer danas je tu s nama velik broj roditelja te baka i djedova koji su se došli družiti s nama i provoditi aktivnosti koje provodimo svakodnevno.“

Najmlađe je posjetio i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je naglasio važnost djece u našim životima.

„Djeca su najveća radost što možemo imati, oni su naša budućnost te sve što radimo u Gradu Petrinji radimo gledajući na određene standarde, na predškolski odgoj i gledajući što struka mora dati u edukativnom smislu. Znamo da smo u četiri godine napravili dobre pomake, ali iz godine u godinu moramo dati i više, kao što smo napravili s obnovljenim vrtićem koji ćemo za koji dan otvoriti.“, rekao je Dumbović te dodao kako je to bila investicija vrijedna blizu pet milijuna kuna, no da se tu ne smije stati nego nastaviti dalje za boljitak najmlađih.

Trenutno je u DV Petrinjčica upisano 340 mališana u objektima “Izvor”, “Slap”, “Kapljica” i “Duga” , a ravnateljica se nada da će svi podneseni zahtjevi biti zadovoljeni te da će vrtićima od ove jeseni odzvanjati još više dječjeg smijeha i pjesme.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc