15 susreti na baniji
MALI GRADAC
- Jubilarni, 15. put za redom u Malom Gradcu nedaleko Gline održani su “Susreti na Baniji” u organizaciji SKD Prosvjeta, pododbora Mali Gradac koji su i ovaj put okupili mnoštvo sudionika, ali i gledatelja.
 
Susreti su započeli 28. srpnja održavanjem “Književne večeri” na kojoj su sudjelovali književnici iz Borova i Siska, dan kasnije, 29. srpnja je u prijepodnevnim satima održana likovna kolonija, a središnji dio ove manifestacije održan je poslijepodne na otvorenoj pozornici na kojoj je ove godine nastupilo sedam kulturno umjetničkih društava ili udruga iz Hrvatske te jedno iz Srbije, Zora Kragujevac.
 
Predsjednica SKD Prosvjete Mali Gradac Milica Sanković ističe kako u počecima nisu mislili da će susreti postati tradicionalni, ali oni su ove godine doživjeli svoje 15. izdanje. Raduje je što susreti svake godine pobude dobar interes i sudionika i publike.
 
Jovica Radmanović, potpredsjednik SKD Prosvjete i predsjednik SKD Prosvjeta, pododbora Rijeka otvorio je ovogodišnje Susrete na Baniji.
 Audio: Jovica Radmanović
Program 15. susreta na Baniji je sufinancirao Savjet za nacionalne manjine RH te Grad Glina, a na manifestaciji je nazočio i gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je posebno pozdravio sudionike, a posebno pohvalio predsjednicu SKD Prosvjete Mali Gradac, Milicu Sanković.
 skd prosvjeta dvor
Zamjenica glinskog gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine Branka Bakšić rekla je kako joj je osobita čast i zadovoljstvo prisustvovati ovoj manifestaciji.
Audio: Branka Bakšić
A u dobroj atmosferi i ugodnoj zabavi, brojna je publika mogla uživati u plesnim i pjevačkim vještinama sudionika gotovo puna tri sata koliko je trajao program 15. susreta na Baniji u Malom Gradcu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc