prosvjeta glina
GLINA - Glinski pododbor „Prosvjete“ dana 29.jula 2017.g. bio je domaćin radnog sastanka koji je održan na temu obrazovnog, kulturnog i privrednog povezivanja između SKD „Prosvjeta“, krovne kulturne organizacije Srba u Republici Hrvatskoj i udruženja KZ Batajnica u matičnoj Republici Srbiji.

Razgovaralo se o problematici srpske zajednice, općenito o stanju u društvu i rješenjima koja mogu doprinjeti očuvanju srpskog sveukupnog identiteta.

Na sastanku su sudjelovali aktivni pripadnici srpske zajednice, članovi i rukovodstva prosvjetinih pododbora (Glina, Sisak, Petrinja, Borovo, Rijeka, Okučani) oba potpredsjednika SKD „Prosvjeta“ gđa Sretenka Čaović i g. Jovica Radmanović, gošća iz Srbije predsjednica KZ Batajnica gđa Sanja Lakić te u svojstvu domaćina zamjenica gradonačelnika Grada Gline ispred srpske zajednice gđa. Branka Bakšić,Ispred zamjenika župana SMŽ dr.Dušana Bjelajca (stručna služba tajništva za informiranje), gradske vijećnice Grada Gline Nada Vlajković i Nina Badrić.

Za početak je dogovoreno je da ćemo programsku suradnju ostvariti na temu obrazovanja srpske djece putem organizovanja ljetnih i zimskih škola srpskog jezika i kulture koje će se održavati u Beogradu.

Nakon održanog radnog sastanka u Glini sudionici su se uputili u Mali Gradac te nastavili sastanak, odnosno informirali članove i rukovodstva pododbora(Mali Gradac, Kostajnica, Virovitica, Viškovo, Dvor), o programskoj suradnji koja je u pripremi.

Svi posjetioci potom su imali priliku uživati u 15. jubilarnim susretima na Baniji u organizaciji prosvjetinog pododbora Mali Gradac na čelu s predsjednicom pododbora gđom Milicom Sanković.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc