ruzica kovacevic
PETRINJA
- Kako je bilo i obećano prilikom prve posjete samohranoj majci Ružici Kovačević i dvojici sinova, a čija je obiteljska kuća uništena požarom koji se dogodio 29. srpnja, uslijed zapaljenja plinske boce, djelatnici petrinjskog Komunalca i iz Javnih radova sanirali su dio štete, odnosno uklonili su i odvezli stvari koje su uništene požarom.

Sada predstoji sanacija svih unutarnjih prostorija, a o tijeku sanacije upoznat je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović: „Faza radova je takva da se mogu, prije svega, zahvaliti direktoru Komunalca Vladi Lovrekoviću što se angažirao sa svojom ekipom i Javnim radovima, gdje je napravljen prvi korak u kojem je kuća očišćena i mislim kako se sada u tom čišćenju pokazalo koliko ima nedostataka i što bi sve trebalo napraviti. Ono što ćemo kao Grad pomoći, to je građevinski materijal u vrijednosti 20 tisuća kuna.“

Još je naglasio: „Također, što je vrlo bitno, jako puno ljudi zove nakon prvog obilaska i pita za broj žiro-računa kako bi i na taj način, svojim financijskim donacijama, pomogli obitelji čiji je suprug i otac bio hrvatski branitelj i logoraš, a poginuo je na poslu 2010. godine. S te strane trebat će se za određenu pomoć obratiti i nadležnim ministarstvima i službama. Ono što znamo sigurno će biti puno pomoći u građevinskom materijalu, ali obitelji je potreban i novac, jer ovdje se radi o kući koja je vlasništvo obitelji i mislim da ta obitelj očekuje da svi zajedno pokažemo da nisu sami. Smatram da će i direktori naših gradskih poduzeća Privrede i Komunalca također dati svoj doprinos i upravo sam s direktorom Lovrekovićem dogovorio da će se maksimalno uključiti i Javni radovi, kojima se iskreno zahvaljujem u ime svih nas, te vjerujem kako ćemo naći snage da za mjesec i pol, dva, pripremimo kuću za stanovanje prije zime. Kada se ovako pogleda sve je na mjestu, a ništa nije na mjestu.“

Akciji prikupljana financijskih sredstava odmah su se odazvali čelništvo i nogometaši petrinjske Mladosti, čiji je član i mlađi sin Kovačevićevih, koji su odlučili prijateljsku utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca pretvoriti u humanitarnu uz cijenu ulaznica od 20 kuna, a sav prihod bit će doniran obitelji. Ukoliko netko želi pomoći i na taj način pretprodaja ulaznica obavlja se u uredništvu Petrinjskog radija (M.Gupca 2) i Caffe baru „Code“ (A.Turkulina 14), a utakmica je na rasporedu u nedjelju, 06. kolovoza, na Gradskom stadionu, od 18 sati.

Kod OTPbanke je otvoren poseban broj žiro-računa (Ružica Kovačević – HR8624070003105081801) za sve one dobre ljude koji žele uplatiti bilo koji novčani iznos kao pomoć ovoj obitelji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc