skolarci
PETRINJA - Pravoslavni svećenik petrinjske parohije Saša Umićević još jednom je pokrenuo akciju sakupljanja pomoći za one kojima je ona potrebna. Navikli smo Sašu vidjeti u akcijama sakupljanja hrane i higijenskih potrepština za stare, bolesne i nemoćne, posjećivao je ljude u bolnicama koji se osjećaju samima, a mnogi su i poput napuštenih, neki bez obitelji. Također smo imali priliku vidjeti kako te akcije pomaganja Saša izvrsno povezuje s pedagoškim radom s djecom u školi. Ovaj put pokrenuo je akciju za djecu. Bez obzira na vjersku pripadnost djece ili bilo što drugo što bi mnogima odraslima moglo pasti na pamet samo da imaju izgovor za razdor i nepodnošljivost, djeca su djeca, a upravo ta djeca uskoro započinju novu školsku godinu. Svaka pomoć oko školskog pribora im je itekako potrebna jer, na žalost, živimo u sve težim vremenima i svaka kuna koja se uštedi roditeljima će svakako dobro doći. Stoga je Saša Umićević pozvao sve ljude dobre volje da se odazovu na njegov poziv onako kako i koliko mogu.

„Dragi parohijani i prijatelji naše parohije,

kao što vam je poznato, naši mali i veliki školarci uskoro ponovo ulaze u školske klupe i nastavljaju sa stjecanjem novih znanja. Početak nove školske godine za mnoge predstavlja radost, dok sa druge strane taj trenutak mnogim roditeljima stvara glavobolju. Glavni krivac zbog kojeg mnogi roditelji novu školsku godinu dočekuju nespremni je teška materijalna situacija u kojoj se nalaze. Zato vam se obraćam sa iskrenom molbom da svojim skromnim prilozima pomognete kupovinu osnovnog školskog pribora za one koji nisu u mogućnosti to sebi priuštiti.

Ukoliko odlučite da priložite makar i jednu olovku ili bojicu, naši školarci će vam zahvaliti dobrim učenjem i još boljim vladanjem. Vaše priloge možete dostaviti u kancelariju parohijskog doma u Petrinji koji se nalazi u Nazorovoj ulici. S obzirom da smo imali upite i za uplate donacija, pomoć se može uplatiti na crkveni račun:
IBAN – HR0824070001188020310,
Swift cod – OTPVHR2X.“

Ukoliko imate bilježnice, olovke, bojice, gumice, šiljila, flomastere, tempere, kistove, torbe, pernice, ili bilo što od pribora koji se koristi u školi za nastavu likovnog odgoja ili u školskoj svakodnevici, a da vam je višak ili želite barem nešto darovati u humanitarnu svrhu, možete to donijeti i na Petrinjski radio, a mi ćemo predati Saši Umićeviću, petrinjskom parohu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc