Casni Krstovi 1
PETRINJA - Akcija izrade i postavljanja Кrstova na mestima uništenih hramova se nastavlja.

"Nakon Кrsta za hram u Drljačama, na red su došli radovi na izradi Кrsta za hram u Starom Selu. Ako Bog da, kroz koji dan ćemo započeti i radove na izradi Кrsta za Tremušnjak." - objavio je paroh petrinjski Saša Umićević u Facebook grupi parohije petrinjske.

Svi koji su voljni da pomognu ovu inicijativu još uvek se mogu priključiti.

Podsjetimo, paroh petrinjski Saša Umićević pokrenuo je inicijativu za obilježavanje hramova uništenih u toku Drugog svjetskog rata i tokom posljednjih ratnih zbivanja na parohiji petrinjskoj, Od ukupno 18 nekadašnjih hramova čak je 10 uništeno do temelja. Na tim mjestima danas nije ostao ni „kamen na kamenu“ koji bi vjerno svjedočio o postojanju i mučeničkoj sudbini ovih svetinja. 

U toku jeseni krstovi će biti postavljeni na tri lokacije, i to  Drljače - hram Sv. cara Lazara;  Staro Selo - hram Sv. oca Nikolaja; Tremušnjak - hram Sv. apostola Petra i Pavla.

Casni Krstovi 2
Casni Krstovi 3
Sa proljećem 2018. godine akcijom je predviđeno postavljanje krstova u Velikom Šušnjaru, Četvrtkovcu i Kinjačkoj.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc