Na donatorskoj večeri održana je aukcija banijskih proizvoda: med od kestena, kruškovača, šljivovica koji su dostigli visoku cenu, a prezentovane su i zbirke pjesama pjesnika sa Banije.
Organizatori: Mirjana Dabić Lazić, Jela Adžić,Marina Milinković Aleksić Organizatori: Mirjana Dabić Lazić, Jela Adžić,Marina Milinković AleksićLONDON - Drugo banijsko (donatorsko) veče u Londonu održano je 4.11.2017.god. u Velikoj sali CO "Sveti Sava" London. Cilј okuplјanja je bio, pored druženja i prezentacije banijskih običaja i proizvoda, sakuplјanje novčanih sredstava za obnovu crkve Uspenije Presvete Bogorodice (Velika Gospojina) u kostajničkoj parohiji.

Blagodareći velikom trudu oca Dalibora Tanasića i parohijana, ova pravoslavna svetinja zablistaće u svom nekadašnjem sjaju uz pomoć lјudi velikog srca i dobre volјe, kako nas Banijaca tako i naših dragih prijatelјa i gostiju na ovoj večeri.

Organizatori događaja pobrinulili su se za ukusnu večeru i odličnu muziku za sve generacije, uz neizostavni drmeš, koji su ove večeri zaigrali i gosti sa domaćinima.
Aukcija banijskih proizvoda - Andreja Lazić Aukcija banijskih proizvoda - Andreja LazićGoran Šteković - muzičar večeri Goran Šteković - muzičar večeriMirjana Dabić Lazić i prota Dragan Lazić Mirjana Dabić Lazić i prota Dragan Lazić
Miša Aleksić i Andreja Lazić Miša Aleksić i Andreja Lazić
Ovo veče je nezaboravno za organizatore, muzičara Gorana Štekovića – Šteku, koji je doputovao iz Republike Srpske, i sve goste jer smo podelili radost darivanja uz želјu da se porušeno obnovi, da ranjeno zaceli i da se rasejano sabere.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc