petrinjski radio copy PETRINJA - Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, Crkvena opština Petrinja pokreće versku radio emisiju pod nazivom „Slovo Ljubavi“, koja će biti emitovana na „Petrinjskom radiju“ iz Petrinje.

Emisija će se naći u programskoj šemi radija od 21. januara 2018. godine, dok će termin emitovanja biti svake nedelje sa početkom u 18.00 časova, u trajanju od pola sata.

Sadržaj emisija će biti osmišljen na taj način da se slušaocima približi pravoslavlje kao pravoživlje, uz omilije na nedeljna jevanđeljska čitanja, tekstove o pravilima ponašanja u hramu, pripremi za Krsnu slavu, proslavljanju velikih hrišćanskih praznika, kao i o najznačajnijim datumima iz srpskog pravoslavnog kalendara. Uz narativni deo, emisija će biti protkana duhovnom muzikom koju slušaoci nemaju priliku često da slušaju.

Na ovaj način reč Hristovog Jevanđelja će između ostalog dopreti i do onih koji su prikovani za bolesničku postelju, starih, nemoćnih, udaljenih, odnosno do svih onih koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti uzeti učešća na liturgijskim sabranjima.

Emitovanje jedne ovakve radio emisije predstavlja veliki iskorak ka poboljšanju kulture međusobnog dijaloga i boljeg razumevanja „drugog i drugačijeg“, što je društvu u kojem živimo preko potrebno.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc