izrazajno citanje dvor DVOR NA UNI - Knjižnica I čitaonica Dvor već godinama provodi u Knjižnici takmičenje učenika osnovne škole u izražajnom čitanju , a najbolje učenike (po mišljenju i ocjenama stručne komisije: učitelja iz škole, pedagoginje i ravnateljice knjižnice) nagrađuje.

Tako je i ove godine (za razliku od prethodne godine kada je bilo takmičenje u brzom čitanju) provedeno takmičenje učenika od 3 do 8 razreda. Do sad su u izražajnom čitanju učestvovali smo oni učenici koji su se dobrovoljno javili, a ove godine su bili uključeni svi učenici iz prethodno navedenih razreda.

Učenici su sami odabirali prozne tekstove, uvježbali izražajno čitati i pokazali dobru pripremljenost, takmičarski duh i želju da budu među najboljima. Najbolji su pobijedili.

izrazajno citanje dvor 1
Pojedinci, odnosno učenici koji nisu osvojili najveći broj bodova, bit će nagrađeni vrijednim nagradama koje će im uručiti ravnateljica Knjižnice u školi na svečanoj priredbi 22..12.2017. godine povodom Božića i završetka 1. polugodišta.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc