El. poštaŠtampaExport ICS

Drugi Beogradski marš

Događaj

Naslov:
Drugi Beogradski marš
Kada:
nedelja, 5. novembar 2017, 08:00 h
Gdje:
Spomenik Neznanom junaku - Beograd,
Kategorija:
Najave događaja
Izvor:
Srbski svetionik

Opis

beogradski mars 2017
Braćo i sestre,

čast nam je da Vas obavestimo da povodom 99. godišnjice od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, udruženje Srbski Svetionik u nedelju 5. novembra 2017. godine organizuje (drugi) Beogradski marš, odnosno šetnju do Avale do Novog groblja, opština Zvezdara.

Okupljanje je zakazano za 08:00 sati, kod spomenika Neznanom junaku. Tu ćemo se okupiti, sabrati i pešaka krenuti Bulevarom Oslobođenja ka centru grada. Skup je prijavljen SUP Beograd.

Napravićemo i nekoliko pauza. Prva će biti na Banjici, kod NIS-ove pumpe. Zatim nastavljamo dalje pešaka sve do hrama Svetog Save i spomenika Voždu Karađorđu. Tu će nam biti druga pauza.

Nastavićemo dalje do parka Petru Bojoviću gde ćemo čuti priču o liku i delu velikog Vojvode, komadanta Prve srbske armije Vojske Kraljevine Srbije, koja je početkom 20. veka dala ogroman doprinos u borbi sa turskim, bugarskim, austro-ugarskim i nemačkim zavojevačima. Te oslobodila i odbranila vekovne srbske zemlje.

Nastavićemo dalje pešaka do Novog Groblja (ul. Ruzveltova br. 50), gde ćemo položiti venac na spomenik Junacima iz oslobodilačkih ratova 1912-1918. Tu ćemo takođe čuti priču o Velikom ratu i oslobađanju srbske prestolnice početkom novembra 1918. godine, kada je srbska vojska u nezadrživom jurišu posle proboja Solunskog fronta, oslobodila čitavu zemlju.

TOKOM BEOGRADSKOG MARŠA NAJSTROŽE JE ZABRANjENO NOŠENjE STRANAČKIH I NAVIJAČKIH OBELEŽIJA, ALKOHOLIZAM I SAMOVOLjA! OVO POVLAČI ISKLjUČENjE IZ KOLONE.

Dozvoljeno je nosti srbska nacionalna obeležija, kao i stvari koje prate tematiku Prvog svetskog rata.

Sve informacije možete dobiti putem:

- Telefon: +381 63 283563 (Stanko)
- El. pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
- Portal: www.srbskisvetionik.org.rs


Lokacija

Lokacija:
Spomenik Neznanom junaku
Grad:
Beograd
Zemlja:
Serbia

Banijsko pleteno kolo 2017

oktobar
subota
28
U organizaciji "Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije" iz Beograda, u subotu 28.10.2017. godine sa početkom u 18 časova, održaće se manifestacija "Banijsko pleteno kolo". Ova treća po redu manifestacija se održava u sali MZ Ugrinovci. Nastupaju pjevačke i plesne grup…
18:00 h
MZ Ugrinovci

Sveta Petka - slava Kordunaša u Čikagu

oktobar
nedelja
29
Poštovani, i ove godine Kordunaši i prijatelji obeležiće Svetu Petku, slavu Kordunaša iz Čikaga i okoline. Svečani ručak, posle nedeljne liturgije biće održan u nedelju 29. oktobra 2017. u hramu Sv. Vasilija Ostroškog u Lejk Forestu. Služiće se specijalitet sa Korduna, kao i specijaliteti koje p…
10:00 h
Hram Svetog Vasilija Ostroškog

Donatorsko veče za obnovu crkava na Baniji

novembar
subota
4
U subotu 04. novembra u 19:30 časova u Velikoj sali srpske pravoslavne crkve u Londonu (89 - 91 Lancaster Road, W11 1QQ)  održaće se drugo Donatorsko veče  u organizaciji Društva Banijaca iz Londona. Ovo je drugi put kako Društvo Banijaca iz Londona organizuje donatorsko veče za obnovu…
19:30 h
Srpska pravoslavna crkva London

Drugi Beogradski marš

novembar
nedelja
5
Braćo i sestre, čast nam je da Vas obavestimo da povodom 99. godišnjice od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, udruženje Srbski Svetionik u nedelju 5. novembra 2017. godine organizuje (drugi) Beogradski marš, odnosno šetnju do Avale do Novog groblja, opština Zvezdara. Okupljanje je zaka…
08:00 h
Spomenik Neznanom junaku