El. poštaŠtampaExport ICS

Drugi Beogradski marš

Događaj

Naslov:
Drugi Beogradski marš
Kada:
nedelja, 5. novembar 2017, 08:00 h
Gdje:
Spomenik Neznanom junaku - Beograd,
Kategorija:
Najave događaja
Izvor:
Srbski svetionik

Opis

beogradski mars 2017
Braćo i sestre,

čast nam je da Vas obavestimo da povodom 99. godišnjice od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, udruženje Srbski Svetionik u nedelju 5. novembra 2017. godine organizuje (drugi) Beogradski marš, odnosno šetnju do Avale do Novog groblja, opština Zvezdara.

Okupljanje je zakazano za 08:00 sati, kod spomenika Neznanom junaku. Tu ćemo se okupiti, sabrati i pešaka krenuti Bulevarom Oslobođenja ka centru grada. Skup je prijavljen SUP Beograd.

Napravićemo i nekoliko pauza. Prva će biti na Banjici, kod NIS-ove pumpe. Zatim nastavljamo dalje pešaka sve do hrama Svetog Save i spomenika Voždu Karađorđu. Tu će nam biti druga pauza.

Nastavićemo dalje do parka Petru Bojoviću gde ćemo čuti priču o liku i delu velikog Vojvode, komadanta Prve srbske armije Vojske Kraljevine Srbije, koja je početkom 20. veka dala ogroman doprinos u borbi sa turskim, bugarskim, austro-ugarskim i nemačkim zavojevačima. Te oslobodila i odbranila vekovne srbske zemlje.

Nastavićemo dalje pešaka do Novog Groblja (ul. Ruzveltova br. 50), gde ćemo položiti venac na spomenik Junacima iz oslobodilačkih ratova 1912-1918. Tu ćemo takođe čuti priču o Velikom ratu i oslobađanju srbske prestolnice početkom novembra 1918. godine, kada je srbska vojska u nezadrživom jurišu posle proboja Solunskog fronta, oslobodila čitavu zemlju.

TOKOM BEOGRADSKOG MARŠA NAJSTROŽE JE ZABRANjENO NOŠENjE STRANAČKIH I NAVIJAČKIH OBELEŽIJA, ALKOHOLIZAM I SAMOVOLjA! OVO POVLAČI ISKLjUČENjE IZ KOLONE.

Dozvoljeno je nosti srbska nacionalna obeležija, kao i stvari koje prate tematiku Prvog svetskog rata.

Sve informacije možete dobiti putem:

- Telefon: +381 63 283563 (Stanko)
- El. pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
- Portal: www.srbskisvetionik.org.rs


Lokacija

Lokacija:
Spomenik Neznanom junaku
Grad:
Beograd
Zemlja:
Serbia

Prolećni Brankovi dani 2018

mart
četvrtak
15
I ove godine, u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu, Brankovo kolo će obeležiti dan rođenja Aleksija (Branka) Radičevića, po starom (julijanskom) i po novom (gregorijanskom) kalendaru, 15. i 28. marta. U tom intervalu, u okviru deset raznovrsnih programa, trajaće ''Prolećni Brankovi dani 2018'' u znak…
Sremski Karlovci

Jubilarno Krajiško veče u Smederevu

mart
subota
24
Deseto jubilarno Krajiško veče u Smederevu održaće se 24.03.2018. godine u motelu "M na raskršću" sa početkom od 19 časova. Goste će zabavljati Momo i "Dodir" i grupa Majkani. Cijena karte po osobi: 1700 dinara Večera i piće neograničeno! Informacije i rezervacije na telefon: 065 58 45 640
19:00 h
M na raskršću

Deseto "Banijsko prelo" u Subotici

april
subota
14
X BANIJSKO PRELO Restoran Madera Subotica 14.04.2018 Zabavljaće vas MOMO I DODIR i krajiška grupa MAJKANI INFO: 063/157 53 70
Restoran Madera