kuca
Banija, prostor smješten u središnjoj Hrvatskoj, u Sisačko‑moslovačkoj županiji, prostire se između rijeka Kupe, Une i Gline. Brežuljkasti predjeli, nepregledne šume i prirodne ljepote vječne su asocijacije na ovu pomalo divlju i napuštenu, ali i potencijalno vrlo bogatu i uspješnu mini regiju. Slavna prošlost ovog pograničnog prostora oblikovala je radišne ljude i vješte poljoprivrednike.

Sam kraj pogodan je za stočarsku i voćarsku proizvodnju, proizvodnju ljekovitog, aromatičnog i medonosnog bilja, te ratarsku i ostalu poljoprivrednu proizvodnju u sustavu ekološke poljoprivrede. Proizvodi koji se dobivaju iz sustava ekološke poljoprivrede stabilni su i traženi, a s obzirom na podneblje i kvalitetu cjenjeniji su od ostalih proizvoda na tržištu.


Google MapaOdavde možete preuzeti detaljnu kartu Banije: KARTA BANIJE
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.