krajinada 2016
Dragi zemljaci, čast nam je da najavimo desetu jubilarnu Krajinadu - druženje Krajišnika na beogradskoj Adi Ciganliji. Ove godine to će biti u nedjelju 3. jula 2016. Početak namjerno ne stavljamo, jer će ova Krajinada biti specifična po tome što će trajati čitav dan. Od jutra do mrklog mraka. Vama je od volje kada ćete nam doći: ujutro, oko podne ili predveče.

Krajinada nema neku posebno utvrđenu programsku šemu, već se sve odvija spontano. Igra se nogomet na male goliće, povlači se konopac, skačemo u dalj, bacamo kamena sa ramena, odigra se i gluvo kolo, pjevamo naše pjesme da se cijela Ada prolama. Posjetioci nam dolaze iz svih krajeva Beograda, ali i drugih gradova Srbije (Pančeva, Rume, Novog Sada, Pazove, Inđije i dr.), bez obzira na pol i starosnu dob. Jednostavno ljudi žele da se druže sa svojim narodom, prozbore koju i osjete duh Krajine...

Ovo druženje je specifično i ima uspjeh baš zbog svoje jednostavnosti, odnosno nema nikakvu političku pozadinu, niti komercijalizaciju. Naglašavamo da je zabranjeno donošenje i djeljenje bilo kakvog propagandnog materijala!

Cijena ovakve cijelodnevne zabave je samo 300 dinara. Što znači da ćete imati neograničeno piće, ali ne znači da je dozvoljeno opijanje, naprotiv.

Na vama je da dođete i povedete nekog vama dragog, jer to je prilika da svi zajedno pokažemo ko smo i odakle su nam korijeni.

KRAJINADA - TAMO ĐE SMO MI!Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.