7 krajiski otkos plakat Savez Srba iz regiona i Koalicija udruženja izbjeglica organizuju, sedmi put, sportsko-kulturnu manifestaciju „Krajiški otkos“ koja će biti održana u subotu 18. juna 2016. godine kod crkve Svetog Ćirila i Metodija u naselju Busije (opština Zemun) sa početkom u 12 časova. „Krajiški otkos“ se organizuje povodom Svjetskog dana izbjeglica s ciljem da se podsjetimo tragičnih događaja tokom devedesetih godina i da doprinesemo očuvanju krajiške tradicije i kulture.

Posjetioce očekuje veoma sadržajan program: takmičenje u narodnim sportskim igrama (bacanje kamena sa ramena, navlačenje konopca, skok u vis, skok u dalj, penjanje uz brvno..) nastup kulturno-umjetničkih društava i pjevačkih grupa, izložba slika, rukotvorina i knjiga, večernje bogosluženje i obraćanje zvanica i takmičenje u košenju trave. U prilogu se nalazi plakat sa satnicom održavanja programskih aktivnosti.

Pozivamo Krajišnike i sve druge zainteresovane građane da u što većem broju dođu na Sedmi Krajiški otkos.banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.