jasenovac polaganje vijenaca
ZAGREB
- Sada je već izvesno da će ove godine u Jasenovcu biti održane tri komemoracije pošto je večeras predsednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABH) Franjo Habulin potvrdio da će taj savez komemoraciju održati 24. aprila.

"SABH neće prisustvovati zvaničnoj komemoraciji u Jasenovcu, već smo doneli odluku da ćemo komemoraciju održati 24. aprila", rekao je Habulin za N1, koja podseća da predstavnici jevrejskih opština u Jasenovac idu 15, a hrvatska vlada 22. aprila.

"Nama će se pridružiti, kako sada stvari stoje, Srpsko narodno veće i mnoga udruženja i organizacije civilnog društva, kao i stranke koje neguju antifašističko opredeljenje. Bićemo zajedno 24. aprila u 10 sati u Jasenovcu. Odaćemo počast žrtvama logora i položićemo cveće kod kamenog cveta, simbola stradanja civilnih žrtava u Drugom svetskom ratu i svih logora na području Republike Hrvatske”, naveo je Habulin.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc