Banja Luka: Organizacioni odbor za obilježavanje  71. godišnjice stradanja žrtava zličina genocida u  Donjoj Gradini
Banja Luka: Organizacioni odbor za obilježavanje 71. godišnjice stradanja žrtava zličina genocida u Donjoj Gradini
BANJALUKA - Konstituisan je Organizacioni i Izvršni odbor za obilježavanje 71. godišnjice stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini.

Na čelu Izvršnog odbora je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a potpredsjednik Arije Livne.
Program obilježavanja biće održan 7. i 8. maja.

Prvog dana biće organizovana Memorijalna akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici. U nedjelju, 8 . maja u Dubici će biti služena Sveta arhijerejska liturgija , a potom parastos i pomen na srpskom, hebrejskom i romskom jeziku.

– Izvršni i organizacioni odbor, sa lokalnim zajednicama i drugim Institucijama, posebno ministarstvo prosvjete, već je organizovalo i organizovaće niz aktivnosti prije svega sa ciljem da što više građana Republike Srpske prisustvuje na taj dan, rekao je Siniša Karan, generalni sekretar Predsjednika Republike Srpske.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da se i osnovne i srednje škole slažu, da trebamo ići ka tome da taj dan u 12 sati sve stane, i dodao – Da se čuju sirene i da to vremenom bude naša stalna obaveza.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc