zeljko rajner
ZAGREB - Predsednik hrvatskog Sabora Željko Rajner nazvao je tri odvojene komemoracije u Jasenovcu proslavama jer se tu,kako je naveo, ne izražava pijetet prema žrtvama.

Jasenovac„Kritikovali su dve kolone u Vukovaru, a sada imamo tri proslave u Jasenovcu, jer to nije komemoracija, izražavanje pijeteta i žaljenja prema žrtvama, za mene je to podela koju nije uzrokovao HDž, ni vlada“, rekao je Rajner, prenela je regionalna tv stanica N1.

Kritikujući one koji doprinose podelama u hrvatskom društvu, Rajner je rekao da „uprkos njegovim nastojanjima, kao i HDž-a i Tomislava Karamarka koji apeluju da se ne delimo i da nađemo one momente koji nas zbližavaju, neki na tome ostvaruju političku sadašnjost“.

„Vidite šta se događa s Jasenovcem, to je strašno – praviti podele na kostima žrtava je apsolutno neoprostivo“, poručio je Rajner.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc