savo strbac
BANJALUKA - Emisija Aspekt RTRS 25.4.2016. povodom 21. godišnjice Hrvatske vojne operacije protiv UNPROFOR-om zaštićenih srpskih područja u Zapadnoj Slavoniji bavi se hrvatskim akcijama „Bljesak“ (1. i 2. maj 1995) i „Oluja“ (4-8. avgust 1995), ali pre svega posledicama rata Hrvatske protiv bivše Republike Srpske Krajine i stradanju srpskog civilnog stanovništva koje je u operacijama etničkog čišćenja, na granicama genocida, proterano sa srpskih područja u današnjoj Hrvatskoj uz enormna stradanja kako nejači, staraca, žena, dece, posebno bolesnih i nemoćnih, ali i stradanja vojnika bivše RSK, protivno svim pravilima, zakonima i konvencijama ratovanja.

Autor emisije: Tanja Furtula

Govore: Savo Štrbac, predsednik DIC Veritas; Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije Republike Srpske i Zoran Brkić, predsednik Udruženja rezervnih vojnih starešina bivše RSK u Republici Srpskoj.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc