vaskrsnja jaja SARAJEVO/ZAGREB - Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i administratoru Mitropolije dabrobosanske.

"Praznici u našoj zemlji podsećaju na bogatstvo različitosti koje baštinimo, koje nas kroz uzajamno uvažavanje oplemenjuju. Uveren sam da će pravoslavni vernici, zajedno s pripadnicima drugih vera u duhu solidarnosti i zajedništva dati doprinos izgradnji stabilnog društva, demokratske i uspešne Bosne i Hercegovine", navodi se u čestitci Izetbegovića, saopšteno je iz Predsedništva BiH, prenela je Fena.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, takođe, čestitku povodom Vaskrsa.

"U ime Saveta ministara i u svoje lično ime pravoslavcima u BiH želim da praznik Vaskrsa provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu porodice i prijatelja", navodi se u čestitci upućenoj njegovom Preosveštenstvu episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom i administratoru Mitropolije dabrobosanske Grigoriju i pravoslavcima u BiH.

"Pozivam vas da u svetlu praznika Vaskrsa negujemo duh tolerancije i pomirenja i gradimo zajedno društvo utemeljeno na vladavini prava i poštovanju različitosti koje svojim bogatstvom krase našu domovinu Bosnu i Hercegovinu", naveo je Zvizdić.

Član Predsedništva BiH Dragan Čović uputio je pravoslavnim vernicima u BiH, patrijarhu srpskom Irineju i pravoslavnom sveštenstvu čestitku povodom Vaskrsa.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, takođe, je čestitao Vaskrs zaposlenicima Ministarstva i policijskih agencija u BiH, te svim građanima pravoslavne vere u Bosni i Hercegovini.

PREDSEDNIK SABORA ČESTITAO USKRS VERNICIMA

Predsednik Hrvatskog sabora Željko Rajner u petak je, u ime Hrvatskog sabora i u svoje lično ime, uputio čestitku svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

"Uskrs nas poziva da sledimo Hrista i živimo za druge, za ljubav i solidarnost među ljudima. Ovaj nas veliki hrišćanski blagdan nadahnjuje da otvorimo oči za istinske vrednosti jer Isusovim uskrsnućem pobedilo je svetlo dobrote nad tminom zla", napisao je Rajner u čestitki i poželeo da univerzalne poruke mira, nenasilja, pravde i saradnje ispune toplinom i radošću praznike svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru, prenosi Hina.

"U ime Hrvatskog sabora i u svoje lično ime srdačno vam čestitam Uskrs", piše u Rajnerovoj čestitki.

OREŠKOVIĆ ČESTITAO USKRS PRAVOSLAVNIM VERNICIMA

Hrvatski premijer Tihomir Orešković uputio je danas čestitku vernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Praznik Uskrsa uvek iznova donosi radost, nadu i mir i dodatno nas potiče na zajedništvo i solidarnost, međusobno poštovanje i uvažavanje. Neka nam najveći hrišćanski praznik bude snaga da ne posustajemo u traženju rešenja za brojne izazove s kojima se susrećemo", naveo je Orešković, prenela je Hina.

On je istakao da je "posebno važno i da kroz različite oblike odgovornog ponašanja ostvarimo uređeno i tolerantno društvo koje poštuje i zastupa različitosti".

"Od srca vam želim da ovepraznične dane provedete u sreći i veselju, u krugu porodice i najmilijih. Hristos voskrese!", stoji u čestitki premijera Oreškovića kojom je, u ime hrvatske vlade i svoje lično ime, poželeo svim pravoslavnim vernicima srećan i blagosloven Uskrs.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc