cekic sud
ZAGREB - Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je danas optužnicu protiv četvorice državljana Srbije zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Vojniću u periodu od 1991. do 1994. godine.

Oni su optuženi da su kao upravnici ili čuvari u zatvoru u Vojniću psihički i fizički zlostavljali 28 civila i šest ratnih zarobljenika, a od posledica mučenja četiri osobe su umrle, saopštilo je tužilaštvo na svojim internet stranicama.

U saopštenju se dodaje da se optuženi nalaze u Srbiji i da trenutno nisu dostupni hrvatskom pravosuđu, pa je protiv njih određen pritvor i raspisana poternica.

Iako tužilaštvo nije objavilo imena optuženih, agencija Hina je navela da je reč o Dragomiru Božiću, Milanu Kosieru, Željku Kneževiću i Mirku Dokiću.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc