vukovar cirilicna tabla
VUKOVAR
- Predsednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić osuđen je u vukovarskom Opštinskom sudu na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog organizovanja nereda koji su 2013. godine doveli do razbijanja dvojezičnih ploča u gradu.

Josić je nakon izricanja nepravosnažne presude izjavio da je ona politička i da se njome nastavlja progon branitelja.

"Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčepa. Ovo svakako nije kraj i žalićemo se na višim sudovima. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a terete me da sam svojim autoritetom mogao da sprečim da se neke stvari dogode u gradu", istakao je Josić, prenela je Hina.

Osuđeni se tereti da je 2. maja 2013. godine organizovao, nagovarao i podsticao ljude koji su potom razbili postavljene dvojezične ploče po Vukovaru.

Njegov advokat Zvonimir Hodak je ocenio da je presuda Opštinskog suda "sramna i bez ijedne činjenice i dokaza", te najavio žalbu vukovarskom Županijskom sudu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc