Kolege novinari kraj ostataka spomenika postavljenog u opštiniOrahovac koji je polomljen i odnet četvrti put u poslednjih pet godina
Kolege novinari kraj ostataka spomenika postavljenog u opštiniOrahovac koji je polomljen i odnet četvrti put u poslednjih pet godina
ORAHOVAC - Spomen-obeležje otetim i nestalim novinarima Đuri Slavuju i Ranku Pereniću polomljeno je i odneseno četvrti put u pet godina.

Obeležje je bilo postavljeno u Opštini Orahovac, na putu između Velike Hoče i Zočišta, gde je novinarska ekipa Radio Prištine poslednji put viđena 21. avgusta 1998. godine. Bili su na novinarskom zadatku i od tada im se gubi svaki trag.

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak Društvo novinara Kosova postavilo je četvrti put, 27. maja prošle godine, tablu na kojoj na srpskom i albanskom jeziku piše: „Ovde su nestale naše kolege novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenic – TRAŽIMO IH”.

„Mi ne znamo ko ruši ovu tablu godinama, odgovor na to pitanje treba da nam da policija. Mi imamo pravo da sumnjamo, a sumnjamo da to radi neko čija savest nije mirna, ko se plaši i ko je direktno ili indirektno odgovoran za njihov nestanak”, izjavio je predsednik DNKiM Budimir Ničić nakon posete spomen-obeležju. „Sutra će se navršiti godina od kako su Perenićeve i Slavujeve kolege četvrti put postavile bronzanu ploču gde su poslednji put viđeni. Skrnavljenje prostora na kom su nestali novinari i rušenje ploče svaki put je prijavljeno policiji ali počinioci nikada nisu otkriveni”, saopštava UNSUNS i DNKiM traže od Euleksa i kosovske policije da konačno rade svoj posao i obaveste javnost šta su preduzeli kako bi bili pronađeni i kažnjeni kidnaperi novinara i rušitelji spomen-obeležja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc