cekic sud ZAGREB - Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je bivšeg pripadnika specijalne jedinice “ministarstva” unutarnjih poslova tzv. “SAO Krajine” za ratni zločin protiv civila, tereteći ga da je ratne 1991. kod Petrinje zapucao na civile pri čemu je ubijena maloljetna djevojka i dvije su osobe ozlijeđene.

Tužiteljstvo je objavilo na svojim internetskim stranicama da za taj zločin tereti 58-godišnjeg srpskog državljanina, a prema neslužbenim podacima riječ je o Dušanu Kačaru.

Sumnjiče ga da je 5. srpnja 1991. u Gornjoj Budičini kod Petrinje, kao pripadnik specijalne jedinice ministarstva unutarnjih poslova tzv. SAO Krajine zajedno s još jednim, sada pokojnim, pripadnikom iste postrojbe, iz zasjede na ulazu u selo otvorio rafalnu paljbu na civile koji su se vraćali u selo kako bi nahranili stoku i obavljali druge poljoprivredne i kućanske poslove.

Tom su prilikom usmrtili maloljetnu djevojku, njenu sestru teško ozlijedili te vozaču (1969.) nanijeli višestruke tjelesne ozljede.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc