miodrag linta
BEOGRAD
- Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da skandalozna izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarovć da su ona i njena djeca obožavaoci muzike ustaškog pjevača Marka Perkovića Tompsona predstavlja govor mržnje koji postiče na nasilje prema preostalim Srbima u Hrvatskoj i vrijeđa čitav srpski narod, Jevreje i Rome. Navedena izjava ne predstavlja nikakvo iznenađenje i samo je jedan u nizu dokaza da je Kolinda Grabar Kitarović sljedbenik ustaške ideologije. Kolinda Grabar Kitarović je, između ostalog, polagala vijence ubijenim ustaškim zločincima u Blajburgu a Marko Perković Tompson je bio jedan od počasnih gostiju na njenoj inauguraciji za hrvatsku predsjednicu. Iste vrijednosne stavove, kao hrvaska predsjednica, dijeli značajan broj hrvatskih političara, intelektualaca, biskupa i katoličkih sveštenika, javnih ličnosti i običnog naroda.

Linta apeluje na Evropski savjet, koji čine šefovi država ili predsjednika Vlada svih država članica, Evropsku komisiju i Savjet ministara da najoštrije osude povratak Hrvatske u mračnu prošlost iz vremena nacističke NDH i otvoreno kršenje osnovnih vrijednosti koje se navode u članu 2 Ugovora o EU. Za nepoštovanje ovog ugovora predviđene su sankcije. U slučaju da opomenuta zemlja ne primjeni preporuke prijeti joj suspenzija članstva u Evropskoj uniji. Na taj način Hrvatska bi bila stavljena na stub srama i eliminisana iz svih institucija EU. To je jedini način da Hrvatska započne proces denacifikacije i konačno jednog dana postane zdravo i civilizovano društvo.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc