srpski memorijal BEOGRAD - Upravni odbor Društva za podizanje Memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku, sa akademikom Vasilijem Krestićem na čelu, upućuje poziv svim državnim organima i institucijama, društvima za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova, udruženjima boraca iz Drugog svetskog rata, udruženjima logoraša i drugim udruženjima iz vremena građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji i rata za Kosovo i Metohiju, odnosno NATO agresije 1999. godine i svim drugim organizacijama i pojedincima, koji imaju saznanja i mogućnosti, da se uključe u prikupljanje imena srpskih žrtava stradalih u ratovima u toku prošlog veka. Poziv je upućen svima koji imaju relevantna saznanja o srpskim žrtvama palim u borbi, logorima, zarobljeništvu ili bilo kom drugom mestu.

Prikupljena imena žrtava dostavljaju se Društvu za podizanje Memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku, na adresu: Ulica Zmaj Jovina br. 15, Beograd; ili elektronskom poštom na: ­Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Društvo za podizanje Memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku osnovano je s ciljem trajnog obeležavanja i čuvanja uspomena na srpska stradanja i žrtve tokom dvadesetog veka.

Prvi cilj je da se popišu sve srpske žrtve u ratovima u toku proteklog veka, a zatim da se u Beogradu podigne odgovarajuće zdanje koje će svojim građevinskim, arhitektonskim i drugim obeležjima dostojno odražavati uspomenu na stradanja srppskog naroda tokom 20. veka.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc