kapetan dragan split mont SPLIT - Županijski sud u Splitu potvrdio je optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića i sve je spremno za jedno od najvećih suđenja u Hrvatskoj, koje bi moglo da počne krajem avgusta ili početkom septembra. Iako je Kapetan Dragan već uložio žalbu i zatražio da se pusti na slobodu sud je to odbio, a sada nakon odluke Županijskog suda više ne postoji mogućnost za žalbu.

Uskoro će da usledi pripremno ročište koje će biti zatvoreno za javnost, a nakon toga počinje glavna rasprava. Kako vlada veliko zanimanje za suđenje, više meseci se obavljaju tehničke pripreme, a procesu će prisustvovati i veći broj novinara kojima će sud da obezbedi rad. Postoji i zanimanje iz inostranstva za dolazak predstavnika raznih udruženja za ljudska prava, ali i novinara, pa se sud sada nalazi pred brojnim organizacijskim izazovima. Takođe, kako nam je potvrđeno u Županijskom sudu u Splitu, posebno će da se vodi računa o bezbednosti, jer je reč o suđenju visokog bezbednosnog rizika.

Dragan Vasiljković i dalje nema ozbiljnijih prigovora na tretman u pritvoru splitskog suda, gde je smešten u ćeliji sa generalom Borislavom Đukićem. Izvesno vreme društvo mu je pravio Dragan Paravinja, koji je u međuvremenu premešten u drugi zatvor. Vasiljković iz bezbednosnih razloga ima poseban tretman, a zatvorske vlasti mu omogućuju sve što je zakonom predviđeno.


BEZ DILEME

U Hrvatskoj nije bilo dileme hoće li sud da potvrdi optužnicu, jer se Dragan Vasiljković tereti za teške ratne zločine, a na suđenju će brojni svedoci dati svoj iskaz. Vasiljkovića su i u istrazi teretili mnogi svedoci koji će biti ispitani i na glavnoj raspravi.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc