dss BEOGRAD - Poslanici Demokratske stranke Srbije podneće 5. jula Narodnoj skupštini predlog rezolucije o osudi genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u vreme Drugog svetskog rata, saznaju "Novosti".

Kako nam je objasnila Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS, to nije odgovor na predlog rezolucije o Srebrenici koju su podneli LDP, LSV, SDA Sandžaka i Zelena stranka:

- Genocid u NDH je poslednji genocid u savremenoj Evropi. On se ne može porediti sa zločinima u Srebrenici koji predstavljaju jedan dan ratnog gneva koji je nastao zbog prethodnih zločina nad Srbima u istočnoj Bosni.

Sanda Rašković Ivić objašnjava da je krajnje vreme da se institucije Srbije jasno odrede o genocidu NDH, kao što su to učinili Jermeni povodom turskog genocida nad njihovim narodom 1915:

- Želimo da i ostale evropske države jasno osude genocid nad Srbima koji je počinila NDH. Očekujemo da će naš predlog podržati i vladajuća većina u Skupštini Srbije.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc