sahrana gorana hadzica NOVI SAD - Na Gradskom groblju u Novom Sadu u četvrtak je sahranjen Goran Hadžić (58), bivši predsednik Republike Srpske Krajine (RSK) i haški optuženik. On je, od posledica tromboembolije, preminuo u utorak uveče, u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Pored članova porodice, Hadžića je na večni počinak ispratilo više stotina ljudi, mahom njegovih saboraca iz Istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, od kojih ogromna većina danas živi u Srbiji.

Među onima koji su došli da Hadžiću odaju poslednju počast bili su i predsednik SRS Vojislav Šešelj i visoki funkcioneri te stranke Milovan Bojić, Vjerica Radeta, Zoran Krasić i Mulorad Mirčić, bivši predsednik Vlade Srbije i, kao i Hadžić i Šešelj, haški zatočenik Nikola Šainović, bivši predsednik Skupštine RSK Mile Paspalj...

Od Hadžića su se, vidno potrešeni, odvojeno oprostili njegova sadašnja supruga Borislavka Mitrović i njihova kćerka Milica, kao i bivša suprug Živka, sin Srećko i sestra Goranka. Sahrani jedino nije prisustvovala Ivana, Hadžićeva kćerka iz braka sa Živkom.

- Danas odlazi veliki čovek koji je voleo ljude, cenio junake i sam bio junak. Više ga neće biti među nama, ali će živeti gore, u nebeskoj Srbiji, a ime mu je zauvek zapisano u njenoj istoriji - rekao je, posle opela, opraštajući se od Hadžića u ime njegovih prijatelja i porodice Srđan Sekulić.

Hadžić je, da podsetimo, na čelu RSK bio od početka 1992. do kraja 1993. Od pada RSK 1995. do podizanja haške optužnice 2004. živeo je u Novom Sadu. Nedaleko od Krušedola na Fruškoj gori uhapšen je 2011. i isporučen Haškom tribunalu koji ga je, zbog karcinoma na mozgu, 2015. pustio na privremenu slobodu.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc