specijalni sud bg BEOGRAD - Ranko Dželajlija, Srbin iz Banjaluke koji je pre 40 dana uhapšen na beogradskom aerodromu po Interpolovoj poternici iz Hrvatske, pušten je danas iz pritvora. On će na slobodi čekati odluku suda o zahtevu Hrvatske za izručenje. Dželajliji, koji je državljanin BiH, oduzet je pasoš kako ne bi mogao da napusti Srbiju. Biće smešten kod brata u Beogradu i moraće da se javlja u policiju.

Hrvatska je, u međuvremenu, Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu poslala i optužnicu. Sud je tražio da se ona u roku od 30 dana dopuni i precizira. Na toj optužnici se osim Dželajlije nalaze desetine Srba iz Daruvara. Grupno ih terete praktično za sve što se u tom gradu dešavalo tokom kratkog tromesečnog rata 1991. godine, posle kojeg su se Srbi iselili iz te opštine. Ranko Dželajlija je tad sa porodicom došao u Banjaluku.

Prilikom saslušanja u sudu u Beogradu, Dželejlija je kazao da nikoga nije ubio, zarobljavao ili maltretirao i da nije počinio nikakav zločin u Daruvaru. Kad je počeo rat, angažovan je u rezervnom sastavu artiljerije u JNA kao kapetan.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc