Milan Borković, Čolovićev zet Milan Borković, Čolovićev zetUGRINOVCI - To su mi smestili ovi moji - rekao je Čeda Čolović (57) sestri i zetu, Anki i Milanu Borkoviću, kada su ga operativci Bezbednosno-informativne agencije, posle hapšenja u petak posle podne, doveli u kuću porodice Borković u Ugrinovcima, gde je i sam živeo poslednjih godina.

Čolović je uhapšen u petak, na autobuskoj stanici u Beogradu dok je kupovao kartu za svoje rodno mesto u Hrvatskoj, zbog sumnje da je bio špijun jedne bezbednosne agencije te zemlje. Milan i Anka u subotu su bili u neverici.

- Sve su pretresli. U prvi mah nismo ni znali šta se događa. U čudu smo bili kad su nam rekli zašto su ovde i da su Čedu uhapsili. I on je bio u šoku. Rekao mi je da mu je neprijatno zbog svega i izvinio se što nam pretresaju kuću. Ništa drugo i nije rekao, samo je u jednom trenutku prokomentarisao: "To su mi smestili ovi moji." Ne znamo na šta je i na koga mislio - govore nam gotovo uglas Milan i Anka.

Prema njihovim rečima, iz kuće ništa nije odneto, a kako ukazuje Milan, inspektori su bili ljubazni prema njegovom šuraku, čak su mu dozvolili da popije kafu i večera pre nego što su ga odveli.

Čeda Čolović u kući sestre i zeta u Ugrinovcima živi od 1993. godine, od kada je posle ranjavanja u Žitniću umalo ostao bez ruke. Granata ga je, kažu naši sagovornici, pogodila u rame, pa je iz bolnice u Kninu prebačen na VMA u Beogradu. Ruku nije mogao da koristi, pa je od tada ratni vojni invalid. Penzionisan je kao kapetan Vojske Republike Srpske Krajine i prima invalidsku penziju. Nije se ženio i nigde nije radio svih ovih godina.

Borkovići navode da im je Čedo, pre nego što je krenuo da kupi kartu, rekao da će im ostaviti radnu knjižicu, da se umesto njega jave na biro, pa im je, kažu, čudna priča o navodnom begu iz Srbije.

Milan Borković, Čolovićev zet

- Moj brat je uvek bio povučen, a o dešavanjima u ratu nikada nije želeo da govori - kaže Anka, sva u suzama. - Priča o tome da je on hrvatski špijun za mene je smešna.


U UGRINOVCIMA NIKO NE ZNA KO JE

- Nikada nisam video tog čoveka - tvrdi Ugrinovčanin koji radi u pekari, nekoliko stotina metara udaljenoj od kuće u kojoj je Čolović živeo više od 20 godina. - Ovo je malo mesto, svako svakog poznaje, makar iz viđenja, ali ja njega nikada nisam video. Ni drugi ga ne poznaju. To me baš čudi. Mora da je retko izlazio iz kuće.

Čolović, koji ima prebivalište u Beogradu i dvojno državljanstvo, srpsko i hrvatsko, rodom je iz Drniša, a Hrvatsku je napustio 1990. gde je živeo i radio. Od tada boravi u našoj zemlji. Čolović je duže vreme praćen, a nadležni istražni organi kažu da su svi njegovi kontakti "dokumentovani".
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc