pomoc izbjeglim cukarica
BEOGRAD - Podrška izbeglim licima koji su devedesetih godina došli u Srbiju sa prostora bivše SFRJ, kao i smanjenje nezaposlenosti i stvaranje uslova sa sopstveno pokretanje posla, cilj je predavanja koje je danas održano u opštini Čukarica u organizaciji Udruženja „Egzodus 90-tih“ i Opštine.

Skup je, na početku, u ime opštine Čukarica pozdravio član Veća Zoran Adamović, koji je istakao da otvaranjem šaltera za preduzetnike i prvog Džob kluba za nezaposlene opština upravo stvara uslove da pomogne nezaposlenima i svima koji imaju ideju za pokretanje ili razvoj sopstvenog biznisa.

“Naš je cilj da podržimo i u stratu motivišemo sve koji žele da realizuju neku poslovnu ideju“, rekao je Zoran Adamović, ističući da je šalter upravo mesto gde zainteresovani mogu da dobiju sve savete u vezi razvoja poslovanja.

Predsednik Udruženja „Egzoduz 90-tih“ Vukašin Tišma rekao je da je udruženje došlo na ideju da organizuje ovo predavanje kako bi pomogli ljudima koji i dalje nemaju stalan posao ili uslove za penziju.

Udruženje je sprovelo istraživanje među ovom populacijom i rezultati pokazuju da se oni retko odlučuju za pokretanje sopstvenog posla ili samozapošljavanje.

Neven Zoraja iz udruženja „Egzodus 90-tih“ je najavio da će udruženje, uz podršku opštine Čukarica, u mesnim zajednicama organizovati edukativne seminare koji će pružiti svim zainteresovanim informacije i savete kako da pokrenu ili razviju svoju ideju i biznis.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc