veterani
BEOGRAD - Povodom dodeljivanja novčanih nagrada olimpijcima, koji su inače učestvovali ravnopravno po prvi put na ovom takmičenju zajedno sa šiptarskim separatistima,  ratni veterani su se obratili redakciji KM Novina sa pitanjem srpskoj vlasti.

Njihov stav prenosimo u celini a identiteti ostaju poznati redakciji, kako bi smo ih zaštitili od eventualnog progona vlasti.

Svaka čast našim olimpijcima, borili su se, prolivali znoj, odricali se svega da bi uspeli u životu i došli do cilja, to je za pohvalu i treba, obezbedili su sebi penzije od svoje 40-e i to od 118.000 dinara za bronzanu medalju pa do 160.000 za zlato.

Sada ja ovako javno pitam, a kolika će biti penzija veterana koji su ostavljali krv, znoj, delove tela pa čak i živote, po rovovima, jarugama, šumama? Za razliku od olimpijaca mi nismo nosili zastave, patike, trenerke. Na našim licima nije se video osmeh već grč, tuga i poneka suza. Sa naših usana se nije orila pesma već zahvalnost Bogu za još jedan poklonjen dan.

Sa naših usana se čula molitva Bogu da ako treba da umremo neka to bude odmah, da se ne mučimo.

Sada ovako javno, svi mi učesnici ratova pitamo, kolika je naša penzija, koliko ćemo mi dobiti što smo se borili za našu zemlju, što je nismo obrukali, što nismo pobegli?

Gospodine ministre Vuline, i gospodine premijeru Vučiću, koliko će naša država da izdvoji za svoje heroje sa Košara, Morine, Paštrika i ostalih delova zemlje Srbije gde smo je branili? Da li ćemo doživeti da neko izađe za govornicu i kaže, jasno i glasno, da smo mi heroji, da smo i mi ispisali deo stranice naše časne istorije? Da li ćemo ikada dočekati da nam neko kaže "hvala" za sve što smo uradili?... Jer možda, da tada nije bilo nas, ko zna da li bi sada bilo i njih.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc