veterani u pakracu daruvaru PAKRAC - Grupa od tridesetak ratnih veterana različitih vojski iz Srbije i BiH posetila je Daruvar, Pakrac i Lipik u Hrvatskoj i obišla mesta stradanja u toj regiji u ratu 90-tih, saopštio je danas Centar za nenasilnu akciju (CNA).

Član CNA Adnan Hasanbegović rekao je da je odmah po završetku rata bilo ljudi spremnih na dijalog i izgradnju mira.

Kako je navedeno, cilj tih susreta su izgradnja poverenja među ljudima i stvaranje sigurnog životnog okruženja, jer je izgradnja mira dug i težak proces "kojem sadašnje vladajuće političke strukture ne daju dovoljan doprinos".

"Saradnja ratnih veterana, spremnih na dijalog sa drugom stranom i istinsko razumevanje svih, bola i patnji drugoga, put je ka pomirenju", dodaje se u saopštenju.

Mirovna organizacija CNA godinama unazad organizuje posete ratnih veterana, ali je ove godine prvi put organizovana na teritoriji Hrvatske.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc