ante pavelic
ZADAR
- Na Univerzitetu u Zadru danas će magistar istorije Ante Delić braniti doktorsku radnju ”Delovanje Ante Pavelića od 1945. do 1953. godine” istovremeno dok policija pokušava da utvrdi identitet autora pisma u kojem se tvrdi da je to pokušaj da se na mala vrata rehabilituje ustaški zločinac.

Naime, na adresu zadarskog Univerziteta stiglo je pismo koje je navodno potpisao dr. Ivan Josipović u kojem se navodi da je to ujedno i prvi doktorat u Hrvatskoj na temu zločinca Pavelića i da se u doktorskom radu nigde ne osuđuje njegov krvav režim i sam zločinac. Kada je dr. Josipović demantovao da je on autor tog pisma koje je uzbudilo univerzitetsku zajednicu umešala se policija koja će možda imati posla i na samoj odbrani doktorske disertacije.

Oni koji su pročitali rad kažu da se autor nigde nije ogradio od zločinačke države niti upozoravao na kobne posledice koje je ovaj krvavi režim ostavio iza sebe.

Sam autor kaže da to i nije bio predmet doktorata, već život i rad Ante Pavelića u emigraciji, od trenutka kada je besramno pobegao do smrti u emigraciji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc