Rade Matijas BEOGRAD - Rade Matijaš (68), dugogodišnji novinar i dopisnik "Večernjih novosti" iz Knina sve do 1995. preminuo je danas u Beogradu. Dopisnik "Borbe" postao je osamdesetih godina, a potom je preuzeo mesto šefa dopisništva "Novosti" u ovom gradu 1985. godine.

Kao novinarska legenda Knina prvi je dobijao i objavljivao informacije o borbi srpskog naroda za svoja prava u Tuđmanovoj državi. Krajinu je napustio pred hrvatskim tenkovima, ali Krajišnike nikada. Nakon dolaska u Beograd, bio je među osnivačima različitih udruženja Krajišnika neumorno tragajući za srpskom sabornošću. Festival, koji je osnovao "Sijelo tromeđe" u rodnoj Strmici kraj Knina, živi i danas.

Komemoracija našem kolegi održaće se u subotu u 15 sati u Pres-centru UNS u Knez Mihailovoj 6, a sahrana u ponedeljak u rodnoj Strmici.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc