vrbovsko
VRBOVSKO - U nedjelju je u Vrbovskom oštećena dvojezična ploča, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske. Kako se navodi u priopćenju, riječ je o ploči na zgradi javne ustanove u ulici Franje Račkoga.

‘Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko obavili su na mjestu događaja očevid te provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3500 kuna’, poručili su iz policije.

Podsjetimo, još je popisom stanovništva iz 2001. godine utvrđeno da u ovom gradu u Gorskom kotaru više od trećine stanovnika čine Srbi. No dvojezične ploče su na državne institucije sukladno Ustavnom zakonu o pravim nacionalnih manjina postavljene tek 2015. godine.

Mediji su ranije Vrbovsko isticali kao primjer sredine u kojoj su ploče postavljenje bez otpora, a ovo je prvi zabilježeni slučaj njihovog oštećenja na tom području.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc