jovan borovic KNIN - Dražan i Stipe Bulj ponovo su osuđeni samo na godinu dana zatvora zbog ubistva Jovana Borovića iz zaseoka Bulj u Dalmaciji, kojeg su prije 18 godina pretukli kocima na pravoslavni Božić.

Borović je od zadobijenih rana prebačen u splitsku bolnicu, gdje je i umro.

Prije pet godina ubice su osuđene na iste kazne, ali je 2012. godine splitski Županijski sud ukinuo presudu, te slučaj vratio na ponovno suđenje.

U ponovljenom suđenju oslobođen je treći optuženi Zdravko Bašić, koji je ranije, takođe, bio osuđen na godinu dana zatvora, i to zbog nanošenja teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Rosanda Macan, kći ubijenog Jovana Borovića, šokirana je presudom, ali i činjenicom da se u presudi navodi da je njezin otac „pretučen u zaseoku Bulj“.

„Ispada da su ga pretukli ispred njihove kuće, a ne naše. Oni su došli u 1.00 čas ujutro i izvukli mog oca iz kuće. On je ubijen ispred svog kućnog praga, a po presudi ispada da je bio kod njih“, objašnjava Rosanda i pita:

„Šta nam oni rade? Ubijaju žive koji su ostali iza mrtvih. Kada sam to vidjela, šokrala sam se. Nakon 18 godina ovako nešto. Strašno je što je Bašić oslobođen. Pa on je bio akter ubistva“.

Ona smatra da je napad na njenog oca bio na nacionalnoj osnovi. „I oni su sami rekli da im je pomagao i davao kad god je mogao. Bio im je više nego otac“, navodi Rosanda za hrvatske portale.

Zastupnik optužbe je navela u završnoj riječi da su sva tri okrivljena udarali kocima Borovića po cijelom tijelu. U vrijeme izvršenja djela, Buljevi su imali 37 i 36 godina, Bašić tek 20, a ubijeni Borović 64.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc