Arhivska fotografija Arhivska fotografijaBEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila to što je ponovo, peti put, srušena spomen-ploča novinarima Radija Priština Đuri Slavuju i Ranku Pereniću, koji su oteti 21. avgusta 1998. godine na putu Velika Hoča-Zočište.

Peti put su vandali uništili jedno spomen-obeležje, a da policija nije ni prstom mrdnula da to spreči ili pronađe počinioce, iako smo sigurni da bi, da postoji volja nadležnih organa, odgovorni mogli da budu identifikovani odmah, stoji u saopštenju.

Postavlja se i pitanje kome, osim zločincima i onima koji dele zločinačke vrednosti, može da smeta podsetnik na dvojicu nevinih ljudi i jedan nerasvetljeni zločin, uz ocenu da ne može biti nikakvog opravdanja za počinioce ali, ni za čitavu albansku javnost na Kosovu i Metohiji koja tradicionalno ostaje nema.

Rušenjem spomenika žrtvama otmice zapravo se diže spomenik otmičarima, a zločin ustanovljava kao pozitivna društvena vrednost, zaključuje se u saopštenju Kancelarije.
 
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc