savo strbac 1 JAGODINA - Direktor Dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac, izjavio je da je ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević, u akciji "Oluja" prvo "očistio Krajinu", a zatim prešao u BiH i tamo, u akciji "Maestral" nastavio da čini zločine.

Krstičević je u vreme "Oluje" bio komadant 4. gardijske brigade, koja je pre odlaska u BiH, "počinila strašne zločine na području Knina i severne Dalmacije, a zatim prešla u BiH i nastavila etničko čišćenje i ubijanje", objasnio je Štrbac.

On je, učestvujući, u emisiji jagodinske televizije "Palma plus", podsetio da je Krstičević "bio pod istragom Haškog tribunala, međutim, s obzirom na novu strategiju tog suda, do koje je u međuvremenu došlo, da se pred tim sudom krivično gone samo najviše pozicionirani oficiri i političari, onda su iz tog dela optužnice ispali Krstičević i Ivan Korade".

Korade je komandovao Varaždijskom gardijskom brigadom i on i Krstičevićem su zajedno "čistili Liku i Dalmaciju", objasnio je Štrbac.

Prema njegovim rečima, ta nova strategija Haškog tribunala ne znači da je Krstičević oslobođen zločina, za koji ga sada traži BiH.

Ante Gotovina jeste oslobođen "po sramnoj Meronovoj drugostepenoj presudi", posetio je Štrbac i ocenio da će "Hrvati morati pre ili posle da procesuiraju sve ove sa nižeg stepena, a Korade i Krstičević su samo stepenik niže od Gotovine".

Dakle, treba ih procesuirati za ono što su njihove jedinice uradile Srbima u "Oluji" i za ono što su kasnije uradili u akciji "Maestral" u BiH, zaključio je Štrbac.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc