dorh ZAGREB - Hrvatska policija podnela je krivične prijave protiv osmorice bivših pripadnika srpskih paravojnih formacija.

Oni su osumnjičeni da su počinili ratni zločin protiv civila hrvatske nacionalnosti na području Široke Kule i Bukovca Perušićkog, kod Gospića, u oktobru 1991. godine.

U saopštenju ličko-senjske policije navodi se da se trojica od ukupno osmorice osumnjičenih terete da su od 13. do 17. oktobra 1991. godine na području Široke Kule i Bukovca Perušićkog, kao zapovednici srpskih paravojnih jedinica tzv. Teritorijalne odbrane Teslingrad i tzv. Odeljenja milicije Teslingrad, propustili da spreče da se civilno stanovništvo ubija, iako su bili dužni.

Tako su dopustili da preostali osumnjičeni u tom slučaju, koji su bili njihovi podređeni, ubiju 22 civila hrvatske nacionalnosti, navodi se u saopštenju.

Među osumnjičenima su sedmorica državljani Hrvatske, a jedan Bosne i Hercegovine i svi su nedostupni hrvatskom pravosuđu.

Zbog toga je za njima raspisana poternica. Prijava je podneta Županijskom sudu u Rijeci.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc