hristos se rodi BEOGRAD - Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i Udruženje Srba iz Hrvatske Nјegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju i svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve čestitaju BOŽIĆ i Božićne praznike kao i pravoslavnu Novu godinu.

Zahvalni smo Nјegovoj svetosti na očinjskim savjetima i brizi za izbjegle prognane i raselјene kako iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, tako i sa Kosova i Metohije. Ovo nam daje dodatne snage da se sa još više entuzijazma i vjere uhvatimo u koštac sa brojnim problemima koji još uvijek muče izbjegličku populaciju, a posebno Srbe koji su izbjegli ili prognani iz Hrvatske.

Želimo Nјegovoj Svetosti dobro zdravlјe na dobrobit naše Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika koji ni po koju cijenu neće se odreći Svetosavlјa – jedine istinske vrednosti koja nas je održala i sačuvala i koja će nam osvjetlјavati put i u budućnosti. Posebno želimo da se zahvalimo na trudu i očinjskoj brizi svim našim arhijerejima i sveštenstvu u onim eparhijama i parohijama u kojima se još uvijek naš srpski narod tretira građanima drugog reda. Nas prognane iz Hrvatske posebno veseli činjenica da ćemo ove godine obilјežiti sedam vjekova od osnivanja Nemanjićke zadužbine manastira Krupa u Dalmaciji (1317-2017)

Uz pomoć Gospoda nadamo se i želimo da se svi izbjegli, raselјeni i prognani vrate na svoja vjekovna ognjišta uz pozdrav:
MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI
VAISTINU SE RODI
Predsjednik Asocijacije
Milojko Budimir, prof.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc