hrtzadom
ZAGREB - Nakon postavljanja kontroverzne ploče s natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu, koja je u javnosti izazvala bujicu komentara, u Kutini je prije nekoliko dana postavljena još jedna. Podignuta je spomen-ploča poginulom pripadniku HOS-a Zdravku Bezuku.

I na ovoj je ploči ugraviran notorni ustaški pozdrav "Za dom spremni". Iako su povjesničari već prije, u razgovoru za Index, komentirali kako je taj pozdrav dokazano ustaški, izgleda da se ne namjerava odustati od ove, sad već tradicije.

Na postavljanju ploče je, između ostalih, bio i sisački biskup Vlado Košić, u javnosti poznat po ekstremnim desničarskim stavovima te po čestom baljezganju o politici i istospolnim zajednicama na svojim misama. Također je poznat i po ugošćavanju ratnog zločinca Darija Kordića kojeg je nazvao "moralnom vertikalom".

"OVAKVIH PLOČA ĆE BITI JOŠ"

Podsjećamo, Index je otkrio 8000 kvadrata veliko imanje biskupa Košića, koje on naziva skromnom kolibom od 50 kvadrata.

Damir Markuš je, javlja HRT, na postavljanju ploče u ime organizatora izjavio kako će ovakvih ploča biti još.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc