rajko lezaic
BEOGRAD - Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu obaveštava da je 14. januara u Beogradu iznenada preminuo Predsednik Skupštine Republike Srpske Krajine, dipl. inž. Rajko Ležaić.

"Istrajnom borcu za uskraćena prava srpskog naroda u Republici Srpskoj Krajini (Zoni pod zaštitom UN) i Hrvatskoj neka je večna slava i hvala. Naknadno ćemo obavestiti o mestu i vremenu njegove sahrane”, stoji u saopštenju koje je potpisao Milorad Buha, predsednik Vlade u izgnanstvu.

Preminuli Ležaić pre rata živeo je i radio u Benkovcu. U SDS je ušao odmah po formiranju stranke i obavljao je značajne dužnosti u Vladi RSK sve do “Oluje” 1995. godine.

Od 2005. kada se obnavlja rad Vlade u izgnanstvu, aktivno je učestvovao u svim naporima Krajišnika da očuvaju svoj identitet u Srbiji. Zbog kritičkih članaka na račun hrvatske države koje je gotovo svakodnevno objavljivao u vidu saopštenja bio je veliki trn u oku zvaničnom Zagrebu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc