Fotografija sa sahrane Ratnog Veterana Srbije Grnja Jana.
Fotografija sa sahrane Ratnog Veterana Srbije Grnja Jana.
NOVI SAD - Prvi put u Srbiji odata je Vojna počast preminulom Ratnom Veteranu Grnja Janu. Predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (U.O.S.YU) Željko Vukelić kaže da u Srbiji ne postoje Ratni Veterani (Srbija ih ima oko 500.000), odnosno ne postoje u zakonskoj regulativi jer ne postoji Zakon o Ratnim Veteranima bez obzira što u Ustavu Srbije, član 69. stav 4.  piše da se Ratnim Veteranim pruža posebna zaštita u skladu sa zakonom. Takav zakon ne postoji.

Ratni veterani, članovi Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije preuzeli su stvar u svoje ruke i formirali su počasni vod  kojim će ukazivati počast preminulim saborcima, za sada na prostoru Vojvodine, a uskoro i na celoj teritoriji Srbije.

"Veoma je sramno da organi vlasti na svim nivoima nemaju sluha da građanima Srbije, Ratnim Veteranima ukažu minimum poštovanja i oduže im se, jer su to ljudi koji su poštovali Ustav i Zakone zemlje u kojoj su ziveli i dali na raspolaganje ono najvrednije sta svako živo biće ima  - a to je ŽIVOT". - istiće Vukelić.  

"Ratni Veterani su odlučni da se izbore za prava koja zaslužuju, prava koja imaju sve zemlje u okruzenju. U narednom periodu radiće se na ujedinjavanju i omasovljenju organizacije koja ce sigurno predstavljati respektabilni faktor koji će znati da osigura položaj Ratnih Veterana u Srbiji kakav im dolikuje." - zaključio je Željko Vukelić
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc