stanimirovic orden manastira krka
KNIN
- Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke dr Vojislav Stanimirović na svečanosti povodom Tri jerarha – Slave bogoslovije koja deluje u manastiru Krka odlikovan je ordenom Nikodima Milaša! Orden Nikodima Milaša najviše je priznanje koje dodeljuje Eparhija dalmatinska, a predsednik je odlikovan, kako je rečeno, zbog stalnog dobročinatvsa i pomoći koje seže u same početke obnove rada bogoslovije. Uz ostalo u organizaciji SDSS-a i predsednika Stanimirovića, te opština na istoku Hrvatske kojima upravlja naša stranka već 16 godina za redom krčka bogoslovija je snabdevana polugodišnjim potrebama u hrani.

Orden koji nosi ime vodećeg episkopa, publiciste, političara Dalmacije sa kraja 19. i početka 20. veka Nikodima Milaša dodeljen je u prisustvu petorice eipsikopa SPC-a (Porfirije, Fotije, Sergej, Gerasim i Atanasije), predstavnika Vlade Republike Srbije dr Milete Radojevića, predsednika Saveza za nacionalne manjine Vlade RH Aleksandra Tolnauera, krčkih bogoslova i brojnih drugih vernika i prijatelja bogoslovije.

Svečanosti su prisustvovali saborski zastupnici SDSS-a Mile Horvat i Boris Milošević, predsednik ZVO i potpredsednik stranke Dragan Crnogorac, načelnici opština Negoslavci Dušan Jeckov, Šodolovci Mile Zlokapa, Ervenik Predrag Burza, zamenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga, dožupani Vukovarsko-sremske i Osečko-baranjske županije Đorđe Ćurčić i Jovo Jelić, predsednik VSNM-a Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević, te predsednik Odbora za medije ZVO i većnik u Gradskom veću Vukovara Srđan Kolar.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc