milorad pupovac ZAGREB - Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac osudio je današnji antisrpski skup u Zagrebu kao još jedan u nizu kojim se širi kampanja netolerancije, mržnje i vrlo negativnih poruka prema Srbima u Hrvatskoj i njihovim političkim predstavnicima.

„S jedne strane onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i delovanje u Hrvatskoj”, rekao je Pupovac za RTS.

U centru Zagreba danas je održan skup na kojem je izrečen niz optužbi na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista, prenelo je glasilo Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj „Novosti”.

Portal „Novosti” navodi da se na tom antisrpskom skupu na Trgu bana Jelačića, uprkos nacionalističkom entuzijazmu, okupilo jedva stotinak ljudi.
Takođe je tražen progon predsednika SNV Milorada Pupovca i predsednika SDS S-a Vojislava Stanimirovića, koje su učesnici skupa optužili za, kako su rekli, „srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu”.

Skup su bile organizovale „Žene u Domovinskom ratu” i „Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata” – prenosi Tanjug.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc