hrvoje hribar
ZAGREB
- Bivši šef Hrvatskog audiovizuelnog centra (HAVC) Hrvoje Hribar, gostujući u emisiji "Nedeljom u dva" HRT-a, izjavio je da je bivši ministar kulture Zlatan Hasanbegović nameravao da zaustavi projekte čiji su autori Srbi.

"Mogu se samo izviniti što nisam bio bezobrazniji prema Ministarstvu kulture", rekao je Hribar.

Hribar je rekao da je bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, kada je video dokument sa listom projekata, rekao "pa to su sve Srbi" i da se moraju naći način kako da se spreče ti projekti.

"Rekao sam mu da mi nemamo uvid u nečiju nacionalnost", rekao je Hribar. On je istakao da je nalaz revizije tendenciozan, neprincipijelan, cenzorski i zastrašujući.

"Morao sam da dam ostavku jer ću se jednog dana probuditi s konjskom glavom u krevetu ili će mi neko nešto podmetnuti u automobil. Država gubi kontrolu nad procesima, dozvoljava da huškačka politika ide dalje", rekao je Hribar.

Kaže da državna revizija govori glasom autoriteta.

"Hrvatski audiovizuelni savet odlučuje o sredstvima. Postoji mehanizam nadgledanja troškova. Revizija je pobrkala lončiće i zato je Evropa strašno uznemirena", rekao je Hribar.

Kaže da državna revizija nije božanski sud i da nije lako imati ovoliku količinu mržnje i agresije oko sebe.

Istakao je da HAVC nikad nije izdao ni jedan nalog bez valjanog naloga ili ugovora, prenosi Indeks.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc