kolinda AHSP
ZAGREB - Nakon reakcije brojnih političara, svjetskih medija pa čak i ambasade SAD-a, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je komentirala fašistički skup koji je u centru Zagreba organizirala Autohtona stranka prava.

Poručila je kako njezin stav o izljevima mržnje jako dobro poznat:

"Marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bi smjeli davati toliku pozornost. Svi to osuđujemo i treba osuđivati. Ali, podizanjem toga na visoku stopu u medijima i razinu političkih stranaka stvara se dojam da je Hrvatska puno netolerantnija nego što jest", rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a prenosi portal Index.hr

NIJEDNA TAKVA STRANKA NIJE DOBILA IZBORE

Podsjetila je pritom kako u Hrvatskom saboru nema ni jedne političke stranke koja je dobila mjesto na osnovu takve politike i kako je to odraz stajališta većine hrvatskih građana.

Predsjednica je dodala i da takvi incidenti i klima tjeraju mlade na odlazak iz Hrvatske, a da fokus političkih stranaka treba biti na programu izlaska iz krize i zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj.

IZOLIRAN SLUČAJ U TOLERANTNOJ ZEMLJI?

Predsjednica tvrdi kako se radi o izoliranom slučaju te kako je Hrvatska tolerantna zemlja, ali oko toga se trebamo dobro zapitati.

Uz ovaj fašistički skup na kojemu su muškarci u crnim košuljama nosili američku, ustašku i zastavu ultranacionalističke Nacionalne Partije Njemačke. Uzvikivali su ustaški pozdrav ' za dom spremni' a predsjednik stranke A-HSP koja je prosvjed organizirala, Dražen Keleminec je uhićen.

Prošlog tjedna su u Vukovaru osvanule morbidne fotografije o Srbima na kojima je nacrtano stablo i tijela koja s njega vise. Na fotografiji je pisalo kako se radi o srpskom obiteljskom stablu.

Prošlog tjedna je napadnut i glumac Jamie Fox kojemu su u restoranu vikali kako je 'crnčuga' i kako treba otići iz Hrvatske. Fox je cijeli napad prenosio na svojem Instagram profilu, a o tome su pisali BBC i ostali svjetski mediji.

Tjedan prije toga, došlo je do napada na nacionalnoj razini u Zagrebu, pri čemu je napadnut Dušan Kovačević, direktor i organizator Exita, kao i jedna njegova kolegica. Oboje su sa sobom imali malu djecu ali to nije spriječilo napadače da im psuju 'majku četničku' i da im prijete.

Prije toga, došlo je i do napada u klubu Super Super za vrijeme LGBT večeri. Predsjednica je i tada reagirala među zadnjima.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc